Σάλο έχει προκαλέσει ο κώδικας ενδυμασίας που κυκλοφόρησε για το προσωπικό της Norwegian Air, μέσα στον οποίο αναφέρεται ότι τα τακούνια που πρέπει να φορούν οι αεροσυνοδοί πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο εκατοστά ψηλά. Εάν οι γυναίκες θέλουν μια εξαίρεση, πρέπει να λάβουν ένα σημείωμα γιατρού και να το ανανεώνουν κάθε έξι μήνες.

Ακόμη, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως οι γυναίκες εργαζόμενες πρέπει να έχουν μακιγιάζ. Οι άνδρες, εν τω μεταξύ, επιτρέπεται μόνο να έχουν μακιγιάζ για να καλύψουν την ακμή ή τους μώλωπες. Οι γυναίκες επιτρέπεται να φορούν μόνο δύο δαχτυλίδια ανά χέρι και σε κανένα από τους αντίχειρές τους, και οποιαδήποτε κόσμημα, πρέπει να είναι κατασκευασμένο από χρυσό ή ασημί χρώμα. Δεν επιτρέπονται περιδέραια και απαγορεύονται τα κοσμήματα με θρησκευτικά μοτίβα.

Η Νορβηγίδα εκπρόσωπος των γυναικών για το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αριστεράς της Νορβηγίας δήλωσε: «Είναι σχεδόν κωμικό να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα το 2019» και η εκπρόσωπος των γυναικών του νορβηγικού εργατικού κόμματος, Anette Trettebergstuen, ανέφερε: «Οι ομοιόμορφες απαιτήσεις είναι ένα άλλο πράγμα, αλλά η επιβολή των τακουνιών και του μακιγιάζ πάει πάρα πολύ μακριά».

Από την άλλη πλευρά, ο Νορβηγός εκπρόσωπος Astrid Mannion-Gibson είπε: «Το πλήρωμα της Norwegian πρέπει να ακολουθεί την ομοιόμορφη πολιτική της εταιρείας. Είμαστε μια παγκόσμια αεροπορική εταιρεία που μεταφέρει επιβάτες από όλο τον κόσμο με διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες. Είναι ζωτικής σημασίας η εμφάνιση του πληρώματος να μην προσβάλλει ούτε να προκαλεί».