Η ελληνική αεροπορική εταιρεία στο ολοκαίνουργιο εκπαιδευτικό της κέντρο στον κόμβο του αεροδρομίου Μακεδονία, προσφέρει ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πιλότους, αλλά και αεροσυνοδούς.

Το νέο εκπαιδευτικό κέντρο υπόσχεται να παρέχει ευρύ φάσμα εκπαίδευσης, καθώς είναι στελεχωμένο από έμπειρους επαγγελματίες με πολλές ώρες πτήσης «στην πλάτη τους», διαθέτει σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ενημέρωσης και χώρους ανάπαυσης των εκπαιδευομένων, ενώ στα μαθήματα χρησιμοποιούνται προηγμένα διδακτικά βοηθήματα και προσομοιωτές σε συνεργαζόμενα κέντρα.

Ο εκπαιδευόμενος μέσα από το πρόγραμμα θα καταφέρει να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου αεροπορικού περιβάλλοντος, το οποίο κυριαρχείται από τα ηλεκτρονικά μέσα.

Το σύνολο των εκπαιδεύσεων πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ellinair και από πιλότους και προσωπικό θαλάμου επιβατών της Ellinair, το οποίο πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις με τους πελάτες της εταιρείας. 

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός της Ellinair  είναι εγκεκριμένος από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης απονέμεται στους εκπαιδευόμενους άδεια αναγνωρισμένη από όλες τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Αερογραμμές.

Οι ενδιαφερόμενοι πιλότοι μπορούν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στο Α320 οποιαδήποτε ημερομηνία μέσα στο χρόνο, αρκεί να υπάρξουν δύο μαθητές – για να ξεκινήσει η εκπαίδευση απαιτείται πλήρωμα δύο πιλότων. Όσο για το πλήρωμα καμπίνας υπάρχει τμήμα ιπτάμενων συνοδών και φροντιστών τρεις φορές το χρόνο.