Ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν προσεγγίσει την Thomas Cook για μέρος των δραστηριοτήτων της ή και ολόκληρη την εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Thomas Cook έθεσε προς πώληση την αεροπορική εταιρεία της τον Φεβρουάριο και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 21 καταστήματα ανά τη Βρετανία, περικόπτοντας περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας.

Μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών φαίνεται να είναι η κινεζική Fosun, όπως μετέδωσε το Sky News. H Thomas Cook αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Η Fosun International συνεργάζεται με την Thomas Cook στην Κίνα, με τις δύο εταιρείες να έχουν προβεί στη σύσταση κοινοπραξίας. Πηγές της κινεζικής εταιρείας ανέφεραν στο Sky News ότι ενδέχεται να περάσουν μήνες έως ότου κατατεθεί επίσημη προσφορά και ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή θα γίνει.

Η Thomas Cook είναι από τους πλέον ιστορικούς tour operator στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1841 από τον επιχειρηματία Τόμας Κουκ. Σήμερα έχει 19 εκατομμύρια πελάτες ετησίως, έσοδα ύψους 9 δισ. στερλινών ετησίως, ενώ απασχολεί 22.000 άτομα σε 16 χώρες.

Πηγή: BBC