Σε ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (IFC) παρουσιάζονται πέντε διεθνή επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Σόφιας.

Οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές θα ανοίξουν σε δημόσια τελετή στις 9 Μαΐου 2019. Όλα τα έγγραφα του έργου έχουν δημοσιευτεί στον δικτυακό τόπο του έργου, www.concession-sof.bg και είναι προσβάσιμα στο κοινό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η νομιμότητα της διαδικασίας.

«Βλέπουμε ότι η Βουλγαρία αναδεικνύεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στην περιοχή», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Βουλγαρία, τη Τσεχία και τη Σλοβακία, Φαμπρίτσιο Ζαρκόνε.

«Η ΕΤΑΑ είναι στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσει ότι η παραχώρηση έχει προσελκύσει πέντε διεθνείς “παίκτες” με μεγάλη εμπειρία και ισχυρό ιστορικό στον κλάδο. Στόχος είναι να επιλέξουμε έναν σταθερό, διεθνή αερομεταφορέα με την ικανότητα να αναπτύξει το αεροδρόμιο για να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των ταξιδιωτών και της οικονομίας της Βουλγαρίας, γεγονός που θα είναι καλό και ένα μήνυμα προς τους άλλους επενδυτές που κοιτάζουν να έρθουν στη Βουλγαρία», δήλωσε η επικεφαλής της Τράπεζας για τη Βουλγαρία, Λαρίσα Μαναστίρλι.

«Η συνεργασία μας με τους εταίρους μας δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην ενίσχυση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σε ανταγωνιστικό περιβάλλον», δήλωσε ο Μάθιου Τζόρνταν Τανκ, διευθυντής για την Πολιτική της Αειφόρου Υποδομής και την Προετοιμασία Έργων στην EΤΑΑ στο Λονδίνο.