Η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα E-GEN, το οποίο έχει ως στόχο την βελτίωση των «πράσινων» πτήσεων, καθώς αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

Το έργο επέτρεψε στην airBaltic να αναβαθμίσει τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης στον στόλο της Bombardier Q400 NextGen. Ως αποτέλεσμα, η airBaltic έχει εφαρμόσει τις διαδικασίες προσέγγισης με την υψηλότερη ακρίβεια, βελτιώνοντας την απόδοση καυσίμου και επιτρέποντας πιο αξιόπιστες προσγειώσεις.

Ο Pauls Cālītis, Senior Vice President Flight Operations of airBaltic, είπε: «Ως μια καινοτόμος εταιρεία, η airBaltic προσπαθεί πάντα να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της και να επωφεληθεί από την πιο σύγχρονη διαθέσιμη τεχνολογία. Είμαστε υπερήφανοι που εφαρμόσαμε με επιτυχία αυτό το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού με τη συνεργασία της συγχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού GNSS (GSA) και ελπίζουμε και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να ακολουθήσουν τα βήματά μας».

Το έργο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε φέτος.