Η αφρικανική αεροπορική εταιρεία Fastjet πέρυσι σημείωσε ζημία ύψους 41,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αεροπορική, η οποία αναδιάρθρωσε τον ισολογισμό της τον Δεκέμβριο, είχε απώλειες ύψους 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017. Τα μέτρα για τη μείωση του στόλου και την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση του ισολογισμού «προετοίμασαν τα θεμέλια για μια βελτιωμένη συνολική επίδοση το 2019.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε σε ανακοίνωση: «Με βάση τις τρέχουσες εμπορικές επιδόσεις του ομίλου, η Fastjet αναμένει να δημιουργήσει ένα οριακό υποκείμενο λειτουργικό κέρδος για το οικονομικό έτος 2019, εξαιρουμένων των εφάπαξ συναλλαγματικών ζημιών που προκλήθηκαν στη Ζιμπάμπουε».

Ο διευθύνων σύμβουλος Nico Bezuidenhout δήλωσε: «Το 2018, πήραμε απόφαση να ομαδοποιήσουμε τον όμιλο και να εξασφαλίσουμε ότι η επιχείρηση θα έχει μια σταθερή πλατφόρμα για την οικοδόμηση της μελλοντικής ανάπτυξης. Ενώ αυτά τα μέτρα περικοπής δαπανών ήταν κάποιες φορές επώδυνα, οι νέες επιχειρήσεις προσφέρουν στη Fastjet μια ουσιαστικά ενισχυμένη στρατηγική θέση για να επιτύχουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρονται στην ήπειρο».