Το ότι η Thomas Cook διατίθεται προς πώληση ήταν γνωστό, ορίστηκε όμως και η τελική ημερομηνία κατά την οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους και αυτή είναι η Τρίτη, 7/05.

Η ανακοίνωση της πώλησης έγινε τον Φεβρουάριο και στόχος όπως διευκρινίστηκε είναι η εταιρεία να αποκτήσει μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία ώστε να επενδύσει στα ξενοδοχεία της και να ψηφιοποιήσει τα κανάλια πωλήσεών της. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγο μετά την αύξηση των ζημιών το τελευταίο τρίμηνο του 2018, από 14 εκατ. στερλίνες σε 60 εκατ.με τα έσοδα της να παραμένουν σε γενικές γραμμές αμετάβλητα, αυξανόμενα μόλις κατά 1% στα 1,66 δις. λίρες. Ένα μήνα αργότερα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει 21 καταστήματα στην Βρετανία αλλά και να περικόψει περί τις 300 θέσεις εργασίας. 

Στους μέχρι στιγμής μνηστήρες που ενδιαφέρονται για την αγορά μέρους ή και του συνόλου των αεροπορικών δραστηριοτήτων της εταιρείας συγκαταλέγονται η επενδυτική Indigo Partners, με μετοχές στη WizzAir και θυγατρικές τη Frontier Airlines και τη νέα αεροπορική της Χιλής JetSmart, η Lufthansa Group και ο όμιλος Fosun. Επιπλέον, ενδιαφέρον έχουν δείξει η μητρική εταιρεία της British AirwaysIAG και η EasyJet, ενώ σε συζητήσεις έχουν εμπλακεί οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών KKR και Apollo για να αναλάβουν το σύνολο των μετοχών της Thomas Cook. Άγνωστο παραμένει αν η Ryanair έχει προσεγγίσει την εταιρεία για συζητήσεις. 

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία Lufthansa και Indigo έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής.