Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας, το Bejing Daxing, στο πλαίσιο των οποίων τέσσερα αεροπλάνα προσγειώθηκαν προχθές με ασφάλεια στην πίστα του αερολιμένα.

Η China Southern Airlines, η China Eastern Airlines, η Air China και η Xiamen Airlines έστειλαν για τις δοκιμές τα μοντέλα-ναυαρχίδες τους, τα A380, A350-900, B747-8 και B787-9 αντίστοιχα.

«Οι δοκιμές δείχνουν ότι το νέο αεροδρόμιο έχει τώρα στρέψει το ενδιαφέρον του από την κατασκευή των υποδομών στην προετοιμασία της λειτουργίας», δήλωσε ο Γουάν Σιανγκντόνγκ, επικεφαλής πιλότος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Τον Αύγουστο έχει προγραμματιστεί μια δοκιμή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας και το αεροδρόμιο αναμένεται να ανοίξει πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε απόσταση 46 χιλιομέτρων νότια του Πεκίνου, το νέο αεροδρόμιο στοχεύει να αποσυμφορήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Capital International Airport, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια. Ο νέος αερολιμένας αναμένεται να εξυπηρετεί 45 εκατ. επιβάτες τον χρόνο έως το 2021 και 72 εκατ. έως το 2025. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, ο σχεδιασμός του οποίου αποτελεί σύλληψη της διάσημης αρχιτέκτονος Ζάχα Χαντίντ που πέθανε το 2016, θα απαιτηθούν συνολικά 200.000 τόνοι χάλυβα.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ