Στην αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 160 προορισμούς παγκοσμίως μέσω του κόμβου της Ντόχας, αλλά και στα σχέδια για συνεχή ανάπτυξη τόσο του δικτύου, όσο και των υπηρεσιών της Qatar Airways, αναφέρθηκε η διευθύντρια Ελλάδας και Κύπρου της αεροπορικής εταιρείας, Τερέζα Σίσελ (Theresa Cissell), καλωσορίζοντας τους καλεσμένους της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην πόλη, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη των απευθείας πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Η εταιρεία, όπως ανέφερε η κ. Σίσελ, άρχισε να επιχειρεί στην Ελλάδα το 2005. “Ξεκινήσαμε με τέσσερις πτήσεις και σήμερα πραγματοποιούμε τρεις καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα, τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και από την επόμενη εβδομάδα, πέντε πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση στη Μύκονο (σ.σ. οι οποίες πέρυσι ήταν τέσσερις)”.

Η Ελλάδα, όπως ανέφερε, ήταν και παραμένει κορυφαίος προορισμός για τους επιβάτες της Qatar Airways από όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, συνολικά τη χρονιά που πέρασε, με την Qatar Airways ταξίδεψαν 27.000 επιβάτες, όπως ανέφερε η κ. Σίσελ.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενεργή συμμετοχή της Fraport Greece στη διαδικασία, προκειμένου να έρθει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η πεντάστερη αεροπορική εταιρεία Qatar Αirways.

Η παρουσία της άλλωστε, όπως είπε ο κ.Βήλος, σηματοδότησε μια νέα εποχή τόσο για το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όσο και για την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενδυναμώνοντας το προφίλ αλλά και την απήχηση του προορισμού, καθώς συνδέεται μέσω της Κατάρ με όλο τον κόσμο. Ο κ.Βήλος είπε ακόμη πως η επιτυχής παρουσία της Qatar Airways στη Θεσσαλονίκη αποτελεί παράδειγμα της δύναμης που έχουν οι συνεργασίες μεταξύ των τοπικών φορέων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ