Αύξηση στις πτήσεις και τους διακινούμενους επιβάτες κατέγραψαν τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την κίνηση των αεροδρομίων της χώρας μας το α’ τετράμηνο του 2019.

Τα αεροδρόμια στο Άκτιο, την Κω και την Κεφαλονιά κρατούν τα πρωτεία σε ότι αφορά την αύξηση των αφίξεων.

Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, το πρώτο τετράμηνο του 2019, αν και η τάση των αφίξεων είναι ανοδική, το ποσοστό της αύξησης είναι χαμηλότερο του συνολικού πανελλαδικού μέσου όρου και συγκεκριμένα είναι 2,3%. Να σημειωθεί πως ο Απρίλης έκλεισε με μια αύξηση της τάξης του 5,5%.

Συνολικά από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι τον Απρίλιο του 2019, διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο Ζακύνθου 28.804 επιβάτες, 645 περισσότεροι σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018. Από τους 28.804 επιβάτες, οι 13,876 ήταν επιβάτες εσωτερικού και οι 14,928 εξωτερικού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σε λίγες ημέρες και τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν το μήνα Μάη, μια που η αίσθηση των επιχειρηματιών αποτυπώνει μια σημαντική μείωση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο, που όλοι ελπίζουν να ανατραπεί με το κλείσιμο του πρώτου μήνα της σεζόν.

Κι ενώ η ανοδική πορεία στις αφίξεις δεν είναι η αναμενόμενη, σύμφωνα με τοπικά μέσα, στο αεροδρόμιο παρατηρούνται μεγάλες ουρές αναμονής και ταλαιπωρίας από τώρα (που δεν είναι high season) κατά τον έλεγχο.

Το γεγονός αυτό μάλλον δείχνει πως το αεροδρόμιο χρειάζεται περισσότερο προσωπικό και επειγόντως.