Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Virgin δηλώνει ότι οι άνθρωποι πρέπει πλέον να αναρωτηθούν στα σοβαρά αν χρειάζονται τις υπηρεσίες που τους παρέχει η εταιρεία του! Μάλιστα. «Είναι απολύτως βέβαιο ότι τώρα όλοι πρέπει να σκεφθούν αν θα πάρουν ή όχι το αεροπλάνο» λέει ο Τζος Μπέιλις, ο επικεφαλής της Virgin.

Ο Μπέιλις εξήγησε το νόημα της δήλωσής του ως εξής: «Κάποτε θα χρησιμοποιούμε καύσιμα που θα εκπέμπουν λίγους ρύπους, αλλά μέχρι τότε κάθε αεροσκάφος θα συνεχίσει να καίει καύσιμο που απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, αυξάνοντας την υπερθέρμανση του πλανήτη».

Αλλά και στις ιστοσελίδες της εταιρείας  δηλώνει «παθιασμένος με το περιβάλλον» σε ένα κείμενο με μορφή ανοικτής επιστολής προς τα παιδιά του που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα: «Κάνουμε πολλά πράγματα στη Virgin που στοχεύουν στο να βοηθήσουν το περιβάλλον – χρηματοδοτούμε έργα, επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες, συνειδητοποιούμε τον αντίκτυπο που έχουν οι πράξεις μας και κάνουμε κάτι σχετικά με αυτό».