Συνεχίζεται η αύξηση της επιβατικής αλλά και της διεθνούς κίνησης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το πρώτο πεντάμηνο του 2019. Παρόλα αυτά μείωση παρουσιάζει η πληρότητα στα ξενοδοχεία.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και η διοίκηση της εισηγμένης ΓΕΚΕ (ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου President στους Αμπελοκήπους), κατά τη ενημέρωση των μετόχων στη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία έκανε λόγο για υποχώρηση της ζήτησης στα ξενοδοχεία της Αττικής το πρώτο πεντάμηνο του έτους, παρά το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία είχε αύξηση τζίρου κατά 10% περίπου.

Η πτώση της ζήτησης στα ξενοδοχειακά καταλύματα φαίνεται να οφείλεται στην αύξηση του ανταγωνισμού αλλά και στη συνεχιζόμενη προσθήκη νέων καταλυμάτων στην Αθήνα, τόσο ξενοδοχείων όσο και διαμερισμάτων βραχυπρόθεσμων τουριστικών μισθώσεων.

Το διάστημα Ιανουαρίου- Μαϊου, το Ελ. Βενιζέλος έφθασε τα  8,65 εκατ., συνεχίζοντας το θετικό σερί του αεροδρομίου της Αθήνας που έχει ξεκινήσει από το δεύτερο μισό του 2013 και μετά. Η άνοδος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι αντιστοιχεί στο 7,8% (8 εκατ. στο πρώτο πεντάμηνο του 2018), ενώ με ελαφρώς χαμηλότερους ρυθμούς κύλησε ο Μάιος. Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε ανάπτυξη της τάξης του 4,6% και 9,3% αντίστοιχα.

Θετική πορεία καταγράφηκε και το Μάιο του 2019 στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου, φθάνοντας τα 2,29 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας άνοδο 5,7%.

Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν δυναμική άνοδο κατά 8,5%, ενώ σταθεροί παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα (+0,1%) οι επιβάτες εσωτερικού. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019 ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανήλθε σε 77.700, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του +6,6%. Άνοδο παρουσιάσαν επίσης και οι πτήσεις εσωτερικού σε σχέση με το 2018 (+10,7%), αλλά και οι διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν κατά 3,9%.