Η Ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει μια νέα απευθείας διαδρομή από την Αθήνα στη Μαδρίτη, η οποία θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο.

Από τις 16 Ιουνίου, η νέα διαδρομή Αθήνα-Μαδρίτη θα ξεκινήσει με τα Boeing 787-800 της Air Europa, η οποία παρέχει υπηρεσίες με στόχο να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επιβάτες.

Η πτήση θα αναχωρεί από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την Πέμπτη και την Κυριακή στις 5 μ.μ. και θα φτάνει στη Μαδρίτη λίγο πριν τις 20:00. Οι πτήσεις επιστροφής από τη Μαδρίτη θα αναχωρούν στις 9.45 μ.μ. και θα προσγειώνονται στην Αθήνα στις 2μμ.

Μέσω της νέας διαδρομής, η ισπανική αεροπορική εταιρεία θα φέρει τους επιβάτες από την Αθήνα πιο κοντά σε διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη και την Αμερική μέσω του αεροδρομίου Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Η διαδρομή Μαδρίτη-Αθήνα θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ της Air Europa Bernardo Botella, η λειτουργία της Air Europa στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσει τα επίπεδα μέσου όρου πληρότητας άνω του 85 τοις εκατό.

“Θα ξεκινήσουμε με δύο δρομολόγια αυτή τη σεζόν … Είναι μια εποχιακή διαδρομή, αλλά αν η ζήτηση μεγαλώσει, υπάρχουν σκέψεις για να γίνει μια τακτική διαδρομή”, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης της διαδρομής στην Αθήνα.

“Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για αυτή τη διαδρομή”, πρόσθεσε.

Η νέα διαδρομή προς την Αθήνα ήρθε να προστεθεί στο άνοιγμα τριών νέων δρομολογίων φέτος το καλοκαίρι στην Κοπεγχάγη, τη Στοκχόλμη και το Αλγκέρο, με τα οποία η Air Europa θα έχει δίκτυο 17 ευρωπαϊκών προορισμών.

Η Air Europa, που ανήκει στην Globalia, το 2018 έφερε πάνω από 11 εκατομμύρια επιβάτες σε περισσότερους από 50 προορισμούς παγκοσμίως.

Το περασμένο έτος, η Atmosfair, η Γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση, κατέταξε την Air Europa ως το πιο αποτελεσματικό ευρωπαϊκό δίκτυο αερομεταφορών και το τρίτο πιο αποτελεσματικό από όλα τα αεροσκάφη παγκοσμίως.

Η Air Europa εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την  TAL Aviation.