Ταχεία εξέλιξη φαίνεται να παρουσιάζει ο κλάδος των ηλεκτρικών αεροσκαφών.

Στο Paris Air Show παρουσίασε η Eviation, το Alice, ένα ελαφρύ αεροσκάφος που προορίζεται για ταξίδια μικρών αποστάσεων.

Σύμφωνα με το New Atlas, σκοπός τέτοιων εταιρειών που επικεντρώνονται στον κλάδο των ηλεκτρικών αεροσκαφών είναι να κατασκευάσουν ελαφρά ηλεκτρικά αεροσκάφη μικρότερων αποστάσεων (γύρω στα 1.600 χλμ) για ευκολότερα και πιο οικονομικά ταξίδια.

Η Eviation έχει συμφωνίες με τις Siemens και magniX για τα συστήματα προώθησης: Η κεντρική φιλοσοφία του αεροσκάφους είναι ένας βασικός έλικας στην ουρά, καθώς και από ένας σε κάθε άκρη φτερού, όλοι στα 260 kW. Οι έλικες αυτοί θα προωθούν το 12,2 μέτρων αεροπλάνο σε ταχύτητα cruise 240 κόμβων (445 χλμ /ώρα), μεταφέροντας μέχρι και εννιά επιβάτες (συν δύο άτομα πλήρωμα) σε αποστάσεις μέχρι 1.046 χλμ. Το άνοιγμα φτερών του είναι στα 16,12 μέτρα.

Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν δοκιμαστικές πτήσεις μέχρι το τέλος του 2019 με σκοπό να λάβει τις σχετικές πιστοποιήσεις το 2021 και να παραδόσει σε πελάτες για έναρξη χρήσης από το 2022.