Ο Banksy, ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου, παρουσίασε ακόμη ένα έργο του εκφράζοντας την αποστροφή του για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η καινούργια δημιουργία του Banksy βρίσκεται σε μια πύλη αφίξεων ταξιδιωτών από την ΕΕ στο αεροδρόμιο Χίθροου, αναγράφει «Keep Ou» και είναι μέρος της θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας στο Λονδίνο, η οποία θα κρατήσει έως 12 Αυγούστου.

Πάνω στην πύλη άφιξης ταξιδιωτών από χώρες τις ΕΕ, στην οποία τα ρολά είναι κατεβασμένα και έχει μπει λουκέτο, είναι γραμμένες οι λέξεις «Keep Out». Στη βάση των κατεβασμένων ρολών, ένας αρουραίος έχει βουτήξει το «T» από τη λέξη «Out» και προσπαθεί μ’ αυτό να σπάσει το λουκέτο της πύλης.

Επιμελητής της φετινής θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας είναι ο σύγχρονος Βρετανός ζωγράφος Τζοκ Μακφέιντεν. Στην έκθεση συμμετέχουν έργα των Τζέρεμι Ντέλερ, Άνζελμ Κίφερ και Τρέισι Έμιν, μεταξύ άλλων. Μετά το πέρας της έκθεσης, τα έργα θα διατεθούν προς πώληση, και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν τη Σχολή Τέχνης της Βασιλικής Ακαδημίας.