Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα για τους τυχερούς που θα πάρουν voucher δωρεάν διακοπών με το πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός 2019, αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου με πιο πιθανή ημερομηνία τις 3 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι της επιδότησης θα μπορέσουν να πάνε διακοπές από 1 Αυγούστου 2019 έως τις 31 Ιουλίου 2020 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελούμενων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, για διακοπές στα τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω και από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, που θα φέρει ένα μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό.