Λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των υπηρεσιών της airBaltic στην Εσθονία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η airBaltic έβαψε ένα αεροσκάφος Airbus A220-300 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ταλίν. Τώρα, το αεροσκάφος Airbus A220-300 της airBaltic που καταχωρήθηκε ως YL-CSJ φέρει τα χρώματα της εσθονικής σημαίας και το όνομα της πρωτεύουσάς της – Ταλίν.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic ανέφερε: “Βλέπουμε μια πολύ ισχυρή ζήτηση από την εσθονική αγορά και ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν μαζί μας συνεχίζει να αυξάνεται κάθε μήνα. Η ομάδα της airBaltic έχει την τιμή να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο δώρο στους επιβάτες της. Τώρα φέρνουμε το όνομα της Εσθονίας σε όλο τον κόσμο, καθώς τα χρώματα της εσθονικής σημαίας κυματίζουν υπερήφανα πάνω από τα κεφάλια μας ψηλά στον ουρανό “.

Ο Rihards Priedkalns, Διευθυντής της Magnetic MRO δήλωσε: “Η Magnetic MRO αισθάνεται πολύ ευγνώμων με το γεγονός ότι η airBaltic μας επέλεξε να εκτελέσουμε το βάψιμο των εσθονικών χρωμάτων της εθνικής σημαίας σε ένα από τα νεότερα αεροσκάφη τους. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο μας και είμαστε σίγουροι ότι αυτό το αεροσκάφος θα κάνει όλους τους Εσθονούς να θαυμάσουν αυτό το όμορφο μπλε, ασπρό και μαύρο πουλί.”

Για να δημιουργηθεί αυτό το έργο τέχνης, 15 επαγγελματίες ζωγράφοι εργάστηκαν για 1000 ώρες. Συνολικά, 250 λίτρα αστάρι, βαφή και λάκα χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη του αεροσκάφους.

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, η airBaltic έχει μεταφέρει πάνω από 210.000 επιβάτες από και προς την Εσθονία. Η αεροπορική εταιρεία έχει μεταφέρει 31% περισσότερους επιβάτες στην Εσθονία στο δίκτυό της που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Από τον Ιούνιο, η airBaltic πρόσθεσε δύο Airbus A220-300 στο Ταλίν. Είναι το πιο “πράσινο” εμπορικό αεροσκάφος που διατίθεται σήμερα. Είναι το πρώτο αεροσκάφος που έχει διαφανή δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον κύκλο ζωής, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOX κατά 20% και 50% αντίστοιχα.

Η airBaltic εξυπηρετεί πάνω από 70 προορισμούς από τη Ρίγα, το Ταλίν και το Βίλνιους, προσφέροντας τη μεγαλύτερη ποικιλία προορισμών και συνδέσεων μέσω της Ρίγας στο δίκτυό της που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και τη Μέση Ανατολή. Την καλοκαιρινή περίοδο 2019, η airBaltic δρομολόγησε νέους προορισμούς από τη Ρίγα στο Δουβλίνο, τη Στουτγάρδη και το Λβιβ, καθώς και στην Κω και τη Μινόρκα.