Η εμπορική διευθύντρια της αεροπορικής Cyprus Airways, Natalia Popova, μοιράστηκε μαζί μας τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας και το πώς την οραματίζεται τα επόμενα χρόνια. Εννοείται πως σχολίασε και τον ένα χρόνο πτήσεων από και προς την Αθήνα!

Συνέντευξη: Μάρθα Φραγκάκη

– Πρόσφατα κλείσατε έναν χρόνο πτήσεων από και προς την Αθήνα. Είστε ευχαριστημένη με την επιβατική κίνηση αυτού του δρομολογίου; Ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον, όσον αφορά στη συνεργασία σας με τον ΔΑΑ;

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το δρομολόγιο μας προς την Αθήνα και τη συνεργασία μας με το «Ελ. Βενιζέλος». Αναγνωρίζουμε τον δυνατό δεσμό που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και αυτό δεν μας αφήνει αδιάφορους. Η ζήτηση στην αγορά όχι μόνο προς Αθήνα αλλά και προς άλλους προορισμούς στην Ελλάδα είναι μεγάλη και σίγουρα μελετούμε το ενδεχόμενο αύξησης των δρομολογίων μας προς Αθήνα, καθώς επίσης και περαιτέρω επέκτασης στην ελληνική αγορά.

– Είναι γεγονός πως έχετε επιλέξει να πετάτε σε δημοφιλείς προορισμούς για τους Κύπριους ταξιδιώτες. Σχεδιάζετε να προσθέσετε και άλλες χώρες – πόλεις στο πτητικό σας πρόγραμμα και αν ναι, ποιες;

Θα προσθέσουμε δύο επιπλέον αεροσκάφη στον στόλο μας το καλοκαίρι του 2020. Θα υπάρξουν αρκετοί νέοι προορισμοί από την Κύπρο, όμως δεν θα περιοριστούμε μόνο εντός Κύπρου. Η ισχυρή υποστήριξη και το ενδιαφέρον από άλλες χώρες και αεροδρόμια, μας δίνουν την ευκαιρία να επεκτείνουμε το εμπορικό σήμα της Cyprus Airways και σε νέες αγορές. Παρακολουθούμε συνεχώς το πτητικό μας πρόγραμμα και αξιολογούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται για εισαγωγή νέων δρομολογίων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της στρατηγικής μας ανάπτυξης.

– Ποιο είναι το όραμα της εταιρείας; Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει σε 10 χρόνια από σήμερα;

Οραμά μας είναι να καθιερωθεί η Cyprus Airways στη συνείδηση του ταξιδιωτικού κοινού ως μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο το δίκτυο των πτήσεών της.