H δουλειά των αεροσυνοδών είναι απαιτητική, δύσκολη και προκειμένου να την κάνετε σωστά πρέπει να πληροίτε αρκετές προϋποθέσεις. Ωστόσο, η ιδέα του να ταξιδεύει κανείς σε διαφορετικές πόλεις και χώρες και να συναναστρέφεται με κόσμο άλλων εθνικοτήτων και κουλτουρών, την κάνει εξαιρετικά ελκυστική. Προκειμένου, λοιπόν, να ξεπεράσετε τις «δυσκολίες» της και να αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζονται για να ανταποκριθείτε σε κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει, η σχολή αεροσυνοδών της Global Aviation σας έχει τη λύση μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής αεροσυνοδών είναι ολοκληρωμένο και σχεδιασμένο για να εκπαιδεύσει τους υποψήφιους σπουδαστές σε τέτοιο επίπεδο γνώσης, ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά ως μέλη πληρώματος καμπίνας (αεροσυνοδοί). Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο σπουδαστής παρακολουθεί όλα τα εκπαιδευτικά στάδια της θεωρητικής, αλλά και της πρακτικής εκπαίδευσης, υπό την επίβλεψη της Global Aviation. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από την ομάδα της εταιρείας, η οποία διαθέτει διεθνή εμπειρία στην αεροπορική αγορά.

Θεωρητική εκπαίδευση

Η θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνει 11 μαθήματα, συνολικής διάρκειας 150 ωρών στις αίθουσες διδασκαλίας της σχολής και έχει δημιουργηθεί με τρόπο που βοηθά τον μαθητή να πάρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να διεκδικήσει μια θέση στο πλήρωμα ενός αεροσκάφους. Ο μαθητής θα μάθει να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται θέματα ασφάλειας. Σε κάθε μάθημα, ο υποψήφιος εκπαιδεύεται στο τι ακριβώς πρέπει να κάνει στα καθημερινά του καθήκοντα, ακόμα και σε απρόβλεπτες καταστάσεις που μπορεί να παρουσιαστούν. Επίσης, ο σπουδαστής θα εκπαιδευτεί στο κομμάτι της επικοινωνίας αλλά και της παρουσίασης, μιας και ο τομέας των αεροσυνοδών έχει να κάνει με διαφορετικές κουλτούρες σε καθημερινή βάση. Κάθε μάθημα έχει σχεδιαστεί ώστε να προκύπτουν συζητήσεις, μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί η κριτική σκέψη του υποψήφιου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιεί τα εκπαιδευτικά μαθήματα της Global Aviation SA.

Πρακτική εκπαίδευση

Η πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνει 2 μαθήματα: Fire & Smoke Training και Water Survival Training. To πρώτο έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει αποτελεσματικά τους σπουδαστές για την αποφυγή και την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και τη χρήση του πυροσβεστικού εξοπλισμού εντός του αεροσκάφους. Το Water Survival Training αναλαμβάνει την εκπαίδευση των υποψήφιων ως προς τη χρήση σωσιβίων, βάρκας, καθώς και του περιεχομένου που βρίσκεται στο κουτί πρώτων βοηθειών. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα ενισχύει την αυτοπεποίθηση των σπουδαστών, ώστε να είναι σε θέση να χειριστούν σοβαρές και πολύ πιθανόν επικίνδυνες καταστάσεις ως μέλη ενός πληρώματος. Ως εκ τούτου, ο υποψήφιος θα έχει το πλεονέκτημα της επαρκούς γνώσης και της αυτοπεποίθησης, προσόντα τα οποία θα αποδειχτούν απαραίτητα και στις συνεντεύξεις για την πολυπόθητη θέση εργασίας πληρώματος καμπίνας σε κάποια αεροπορική εταιρεία.

 

Τι να κάνετε μετά την αποφοίτηση;

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας, πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε βεβαίωση σε ισχύ που να αποδεικνύει ότι έχετε παρακολουθήσει το κατάλληλο course, ιατρικές βεβαιώσεις που να παρουσιάζουν την καλή φυσική σας κατάσταση, ένα καλά δομημένο βιογραφικό και φυσικά διαβατήριο σε ισχύ.

Από εκεί και πέρα, το πρώτο βήμα είναι να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών για να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Μην ξεχνάτε, όμως, πως στον χώρο της αεροπλοΐας υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για καριέρα σε διάφορους τομείς, οπότε προσοχή μην μπερδευτείτε. Για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες αεροσυνοδούς που εξετάζουν τους αερομεταφορείς στην Ελλάδα, υπάρχει ένα πλεονέκτημα, καθώς υπάρχουν πάνω από 10 αεροπορικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και ήδη αρκετές από αυτές ψάχνουν  προσωπικό.

 

Ποιες είναι οι ικανότητες που πρέπει να έχει ένας/μία αεροσυνοδός;

Εκτός από την απαιτούμενη εκπαίδευση, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη φυσική κατάσταση των υποψήφιων αεροσυνοδών, καθώς αυτοί πρέπει να χαίρουν άκρας υγείας, να μην είναι υπέρβαροι και να περιποιούνται τον εαυτό τους, χωρίς υπερβολές όμως. Για παράδειγμα ένα απλό και περιποιημένο χτένισμα είναι αυτό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτίμησης. Το 55% για να αποκτήσετε τη δουλειά του αεροσυνοδού εξαρτάται από την εμφάνιση. Στην ουσία το πλήρωμα της καμπίνας αντιπροσωπεύει το εμπορικό σήμα της εκάστοτε αεροπορικής!

Σαφώς, η ασφάλεια υπερέχει όλων. Για αυτό και όλοι οι υποψήφιοι αεροσυνοδοί πρέπει να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για να διαχειρίζονται και να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε κατάσταση εν ώρα εργασίας, είτε αυτή αφορά σε κίνδυνο είτε σε θέμα υγείας. Οι αεροσυνοδοί πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να προστατεύσουν όλους τους επιβάτες και να βεβαιωθούν ότι ακολουθούνται και επιβάλλονται όλοι οι κανόνες.

Πολύ σημαντική είναι και η εξυπηρέτηση πελατών. Το ανεβασμένο επίπεδο εξυπηρέτησης σε μία αεροπορική εταιρεία είναι πάντα αυτό που κάνει τη διαφορά! Οι δεξιότητες επικοινωνίας, καθώς και η ευχάριστη προσωπικότητα, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας χαρακτηριστικών που αναζητούν οι αεροπορικές εταιρείες. Το κλειδί, όμως, για να κερδίσετε τους δύσκολους επιβάτες είναι η υπομονή.

Ποιες είναι οι προοπτικές απασχόλησης;

Υπάρχει μια αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης πληρώματος καμπίνας περίπου κατά 75%. Σύμφωνα με τις στατιστικές της αγοράς, η κίνηση των επιβατών θα διπλασιαστεί τα επόμενα 15 χρόνια. Οι ευκαιρίες απασχόλησης για το πλήρωμα θαλάμου επιβατών αναμένεται να αυξηθούν, λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού και των καλύτερων οικονομικών συνθηκών.

Το ποσοστό επιτυχίας της Global Aviation

Με βάση την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται, η Global Aviation έχει ένα ποσοστό επιτυχίας 98%. Οι πτυχιούχοι της εν λόγω σχολής είναι άρτια εκπαιδευμένοι για να πληρούν τις προϋποθέσεις για όλες τις αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης του πληρώματος θαλάμου επιβατών στην Ελλάδα, η Global Aviation παραμένει πάντα ενημερωμένη για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προκύπτουν, ώστε να καθοδηγεί τους αποφοίτους στην αγορά εργασίας. Η εκπαίδευση γίνεται από ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών. Η πλειοψηφία των αποφοίτων επιτυγχάνουν τους στόχους τους, μέσα στους πρώτους 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης. Η Global Aviation SA αποτελεί έναν αξιόλογο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελλάδα, τον οποίο εμπιστεύονται σπουδαστές πολλών εθνικοτήτων. Το Brand της Global μετρά πλέον 21 χρόνια εμπειρίας και εξακολουθεί να ευδοκιμεί στον κλάδο.