Η 31χρονη Βρετανή Harriet Osborne, κατηγόρησε την EasyJet για σεξιστική συμπεριφορά εναντίον της.

Σύμφωνα με τη συνέντευξή της στην εφημερίδα “Sun”, μια αεροσυνοδός την ανάγκασε να κατέβει από το αεροσκάφος πριν αναχωρίσει η πτήση από τη Μάλαγα προς το Στάνστεντ γιατί όπως η ίδια ισχυρίζεται, ήταν πολύ προκλητικά ντυμένη και μέσα στο αεροσκάφος βρίσκονταν παιδιά.

Όπως η ίδια δήλωσε, φορούσε μεν δαντελωτό μπλουζάκι, αλλά είχε καλύψει τα επίμαχα σημεία με ειδικό κάλυμμα στήθους, ενώ τόνισε ότι παρόλο που στη συνέχεια φόρεσε ένα πουλόβερ οι αεροσυνοδοί συνέχιζαν να μην της επιτρέπουν την είσοδο στο αεροσκάφος.

Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν: “Επιβεβαιώνουμε ότι μία επιβάτιδα της πτήσης από Μάλαγα προς Στάνστεντ στις 23 Ιουνίου δεν κατάφερε να ταξιδέψει εξαιτίας ανάρμοστης συμπεριφοράς. Έπειτα από ανησυχίες σχετικά με το ντύσιμό της, το πλήρωμα της ζήτησε ευγενικά να φορέσει μια επιπλέον μπλούζα και η επιβάτιδα συμφώνησε. Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε να φέρεται ανάρμοστα προς ένα μέλος του πληρώματός μας. Τα πληρώματα των αεροσκαφών μας και του εδάφους είναι εκπαιδευμένα, αξιολογούν όλες τις καταστάσεις και ενεργούν γρήγορα. Δεν ανεχόμαστε καταχρηστική ή απειλητική συμπεριφορά στο προσωπικό μας”.