Τουλάχιστον 54 πτήσεις έχουν αλλάξει προορισμό και άλλες 52 έχουν ακυρωθεί από το αεροδρόμιο της Βομβάης, καθώς ο κύριος διάδρομος του αεροδρομίου έκλεισε όταν αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο κατά την προσγείωση τη Δευτέρα το βράδυ, σύμφωνα με εκπρόσωπο αεροδρομίου.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στη Βομβάη, ένα αεροσκάφος της SpiceJet που πετούσε από το Τζαϊπούρ στην Βομβάη, γλίστρησε στον κεντρικό διάδρομο κατά την προσγείωση τη Δευτέρα το βράδυ, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να είναι ακόμη κολλημένο στο διάδρομο.

“Δεν ξέρουμε πότε θα λειτουργήσει ο κύριος διάδρομος”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο αερολιμένας της Βομβάης, που είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους της χώρας, είχε καθυστερήσεις και εκτροπές την Τρίτη λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και του επακόλουθου κλεισίματος του κύριου διαδρόμου.

Σε μια κανονική μέρα, το αεροδρόμιο της Βομβάης χειρίζεται μέχρι και 940 πτήσεις. Ωστόσο, το αεροδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει και μόνο με ένα διάδρομο.

Η κυβέρνηση Maharashtra δήλωσε την Τρίτη ότι μόνο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα λειτουργούν στη Βομβάη εξαιτίας των συνεχών βροχών που έχουν επηρεάσει τις μετακινήσεις στην πόλη.