Ένα 14χρονο αγόρι από το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, που πετούσε ως ασυνόδευτος ανήλικος, υποβλήθηκε σε μια τρομακτική περιπέτεια, όταν η United Airlines τον επιβίβασε σε αεροπλάνο που οδηγούσε σε λάθος χώρα.

Η Μπέρντα Μπεργκ, η μητέρα του αγοριού, είπε ότι ο γιος της πετούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ράλεϊ-Ντέρχαμ, στη Στοκχόλμης μέσω Νιούαρκ. Έκλεισε το εισιτήριό του με την σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS. Η SAS δεν έχει άμεση πτήση μεταξύ του Ράλεϊ και της Στοκχόλμης, οπότε περιλάμβανε μια ενδιάμεση πτήση με την United από το Ράλεϊ στο Νιούαρκ, όπου είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει η πτήση SAS.

Ωστόσο, είπε η Berg, ο γιος της τοποθετήθηκε σε λάθος πτήση. Ήταν μια πτήση προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Eurowings, θυγατρική της Lufthansa.

Η Berg δήλωσε ότι το θέμα ξεκίνησε όταν η United την ανάγκασε να καταχωρίσει τον γιο της ως ασυνόδευτο ανήλικο, με αποτέλεσμα να τον βάλουν σε ένα δωμάτιο για ασυνόδευτους και τέλος να οδηγηθεί κατευθείαν στο λάθος αεροπλάνο.

Εκπρόσωπος της United δήλωσε ότι η πτήση για το Ντίσελντορφ ήταν έτοιμη να φύγει, περιμένοντας έναν ακόμη επιβάτη που είχε παρόμοιο όνομα με το αγόρι. Λίγο πρίν να κλείσουν τις πόρτες, καλούσαν το όνομα του επιβάτη, όταν το πρόσωπο που συνόδευε το αγόρι άκουσε τις ανακοινώσεις, υποθέτοντας ότι πρόκειται για το παιδί και έσπευσε να τον βάλει στο λανθασμένο αεροπλάνο.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Business Insider, η Brenda Berg είπε ότι ο γιος της συνειδητοποίησε ότι είχε μπει σε λάθος αεροπλάνο και ειδοποίησε μια αεροσυνοδό στις 4:50 μ.μ., όταν και τα δύο αεροσκάφη ήταν ακόμα στο έδαφος. Το αεροπλάνο της Eurowings επέστρεψε στην πύλη και άφησε το γιο της, αλλά η σωστή πτήση είχε ήδη φύγει.

Η Berg αμφισβήτησε την εκδοχή της United για το τι συνέβη, λέγοντας ότι ο επιβάτης που είχε ζητήσει η Eurowings πριν κλείσουν οι πόρτες ήταν ήδη στο αεροπλάνο, δίπλα στον γιο της.

Ο γιος της τελικά προσγειώθηκε στη Δανία και έκανε τη σύνδεση με τη Στοκχόλμη.

Η United δήλωσε: “Η ασφάλεια και η ευημερία όλων των πελατών μας είναι η πρώτη προτεραιότητά μας και είμαστε σε συχνή επαφή με την οικογένεια του νεαρού για να επιβεβαιώσουμε την ασφάλειά του και να ζητήσουμε συγγνώμη γι ‘αυτό το θέμα. Μόλις κατάλαβε η Eurowings ότι είχε επιβιβαστεί σε λάθος αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο Νιούαρκ, το αεροπλάνο επέστρεψε στην πύλη, πριν από την απογείωση. Το προσωπικό μας στη συνέχεια βοήθησε τον νεαρό να επιβιβαστεί στην σωστή πτήση αργότερα εκείνο το βράδυ. Έχουμε επιβεβαιώσει ότι ο νεαρός επιβάτης έφθασε με ασφάλεια στον προορισμό του.”

Η Eurowings δεν απάντησε σε σχόλιο σχετικά με το πώς ο γιός της Berg είχε τη δυνατότητα να επιβιβαστεί στην πτήση χωρίς τη σωστή κάρτα επιβίβασης.