Μέχρι στιγμής, πέντε είναι οι υποψήφιοι για το διαγωνισμό πώλησης του 30% του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Υπενθυμίζεται πως οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι μέχρι τώρα ενδιαφερόμενοι είναι, η γαλλική Vinci, ο όμιλος Κοπελούζου, η υφιστάμενη κοινοπραξία παραχώρησης του αεροδρομίου με leader το καναδικό συνταξιοδοτικό fund PSP και οι μεγαλομέτοχοι της AviAllinace, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από αυστραλιανές, κινεζικές και ελληνικές εταιρίες. Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσει και το fund Macquarie, που έχει ήδη προκριθεί στη β’ φάση του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι το Ελληνικό Δημόσιο να αντλήσει μεταξύ 1 έως και 1,5 δις ευρώ από τη μεταβίβαση του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο στόχος του 1, 5 δις ευρώ δεν είναι άπιαστος, εάν λάβουμε υπόψιν ότι το 2018 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εμφάνισε οικονομικά μεγέθη ρεκόρ για τα δεδομένα του, καθώς οι πωλήσεις έφθασαν τα 478,7 εκατ. ευρώ.