Θέλετε να κλείσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά έχετε περιορισμένο budget; Μην αγχώνεστε καθόλου! Σας έχουμε μερικά tips για να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Σκεφτείτε καλά τις ημερομηνίες που θα ταξιδέψετε! Αποφύγετε τις ημέρες που είναι κοντά σε αργίες και μεγάλες γιορτές, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή θα είναι σίγουρα πιο ακριβά. Αφιερώστε χρόνο για να πετύχετε τις καλύτερες προσφορές εισιτηρίων, ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες βάζουν προσφορές για διάφορους προορισμούς εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ενδιαφέρει!

Προσοχή όμως, μην τα αφήσετε για τελευταία στιγμή, καθώς θα πρέπει να συνδυάσετε τα αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια με τη διαμονή. Φροντίστε να έχετε κάνει τις απαραίτητες κρατήσεις ένα μήνα πριν.

Μην πάρετε μεγάλες βαλίτσες, ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψετε για λίγες ημέρες. Είναι γεγονός πως κάθε χρόνο παραγεμίζουμε τις βαλίτσες μας με περιττά ρούχα και επιστρέφουμε πίσω με τα μισά από αυτά αφόρετα. Φέτος αρκεστείτε στην χειραποσκευή. Έτσι δεν θα χρεωθείτε με τα επιπλέον έξοδα της βαλίτσας και θα κουβαλάτε μικρότερο βάρος.

Κάντε έναν γενικό υπολογισμό των καθημερινών σας εξόδων από την αρχή και προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε το ημερήσιο όριο που θέσατε στον εαυτό σας. Έτσι το πιο πιθανό είναι να επιστρέψετε πίσω με παραπάνω χρήματα από όσα φανταζόσασταν, και δεν θα ξεμείνετε από χρήματα στα μέσα των διακοπών σας.

Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα στις διακοπές είναι το φαγητό, ειδικά αν είστε πολλά άτομα. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να βρείτε ένα ξενοδοχείο που να διαθέτει δωρεάν πρωινό. Προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ κάποια σνακ για να έχετε στην παραλία έτσι ώστε να τρώτε έξω μόνο μια φορά την ημέρα. Μην ξεχάσετε να ρωτήστε τους ντόπιους για καλά, οικονομικά, ταβερνάκια με παραδοσιακό φαγητό και δεν θα χάσετε.

Αν έχετε τη δυνατότητα, αντικαταστήστε το αυτοκίνητο σας με ένα ποδήλατο, ειδικά αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε σε κάποιο μέρος με κοντινές αποστάσεις. Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσετε το τοπίο κάνοντας καλό στην υγεία σας!