Η Azores Airlines, παρέλαβε το πρώτο από τα τρία A321LR που θα μισθώσει από την Air Lease Corporation “ALC”. 

Με κινητήρες CFM LEAP-1A, το A321LR της Azores Airlines περιλαμβάνει 190 θέσεις, (16 θέσεις Business και 174 θέσεις στην Οικονική) και προσφέρει εξαιρετική άνεση στην καμπίνα. Με αυτό το νέο μοντέλο A321LR, η πορτογαλική εταιρεία θα συνεχίσει τη στρατηγική ανάπτυξής της και την επέκταση του δικτύου σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς και σε διατλαντικές διαδρομές μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών, αλλά και από τις Αζόρες στην Βόρεια Αμερική.

Το A321LR είναι μια έκδοση μεγάλης εμβέλειας (LR) της οικογένειας A320neo που προσφέρει και παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες την ευελιξία να πετούν σε μεγάλες αποστάσεις μέχρι 4.000nm (7.400km) και να αναπτυχθούν σε νέες αγορές μακρινών αποστάσεων, οι οποίες δεν ήταν προηγουμένως προσπελάσιμες με αεροσκάφη μονού διαδρόμου.

Το A321LR θα ενταχθεί στον στόλο των αεροσκαφών της Azores Airlines με πέντε αεροσκάφη μονού διαδρόμου, τρία A320ceo και δύο A321neo που λειτουργούν από πέρυσι. 

Το A320neo και τα αντίστοιχα της οικογένειας, είναι τα καλύτερα σε πωλήσεις αεροσκάφη με ένα διάδρομο παγκοσμίως, με πάνω από 6.500 παραγγελίες από περισσότερους από 100 πελάτες. Ενσωματώσει τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων νέας γενιάς και της νέας άνετης καμπίνας, εξοικονομώντας 20% κόστος καυσίμων ανά θέση. Το A320neo προσφέρει επίσης σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, με σχεδόν 50% μείωση του αποτυπώματος θορύβου σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.