Για τους χειριστές εδάφους, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Όπως τα πληρώματα της Formula1, η ταχύτητα και η απόδοση είναι τα πάντα, εξασφαλίζοντας ότι τα αεροπλάνα εξυπηρετούνται με γρήγορη ταχύτητα. Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες στον κόσμο, φιλοξενώντας περίπου 32 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2018 και ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.
 

Για τους λόγους αυτούς, η Skyserv, ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους χειριστές εδάφους της Ελλάδας, συνεργάζεται με την Amadeus για την υλοποίηση της συγκεκριμένης μονάδας επίγειας εξυπηρέτησης του σύγχρονου, ευέλικτου συστήματος ελέγχου Altéa (DCS) για τον χειρισμό τόσο των επιβατών όσο και των πτήσεων.

Η Skyserv είναι πλέον σε θέση να διαχειριστεί τις λειτουργίες ελέγχου φορτίου από μια ενιαία τοποθεσία αντί για 37 διαφορετικά αεροδρόμια όπως στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει πως μειώνεται το κόστος και αυξάνεται η αποτελεσματικότητα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ακρίβεια και βελτιώνοντας την εμπειρία των ταξιδιωτών. Η Skyserv επωφελείται επίσης από τις περαιτέρω καινοτομίες στην πλατφόρμα που ενσωματώνεται εύκολα χωρίς την ταλαιπωρία της εγκατάστασης τοπικών αναβαθμίσεων λογισμικού, όπως το check-in στο αεροδρόμιο, βοηθώντας την Skyserv να είναι πιο ευέλικτος πάροχος υπηρεσιών για τις αεροπορικές εταιρείες και τους πελάτες της.

Ο Αναστάσιος Σταυρακάκης, Διευθυντής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Skyserv, δήλωσε: «Έιχαμε πάντα την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα και την ακρίβεια στην καρδιά της επιχείρησής μας. Με την αξιοποίηση της τελευταίας τεχνολογικής καινοτομίας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και επιβάτες. Η Amadeus μοιράζεται το όραμά μας και τα συστήματά της είναι μια μακροπρόθεσμη επιλογή για τη βελτίωση της αξίας που παρέχουμε στους μεταφορείς.»

Ο κ. Yannick Beunardeau, αντιπρόεδρος του τμήματος πληροφορικής του αερολιμένα, EMEA, δήλωσε: «Η τεχνολογία της Skyserv DCS επρόκειτο να παροπλισθεί και αυτό σήμαινε ότι οι ομάδες μας έπρεπε να συνεργαστούν στενά για να εξασφαλίσουν την επιτυχή μετάβαση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με έναν κορυφαίο χειριστή εδάφους και συμμεριζόμαστε την πεποίθηση της Skyserv ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει όλους τους συνεργάτες του αεροδρομίου να συνεργαστούν στενότερα για το τελικό όφελος του ταξιδιώτη.»

Η μετάβαση στο νέο σύστημα αφορά 150 αεροπορικές εταιρείες και 37 διαφορετικούς αερολιμένες ενώ ολοκληρώθηκε σε ένα προκλητικά σύντομο χρονοδιάγραμμα τριών μηνών, αποτρέποντας οποιαδήποτε διακοπή της υπηρεσίας της Skyserv. Το σύστημα ελέγχου της Amadeus Altéa χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερες από 125 εταιρείες χειριστών κυκλοφορίας εδάφους σε ολόκληρο τον κόσμο, επιτρέποντας σε 1,6 δισεκατομμύρια επιβάτες να επιβιβαστούν το 2018.