Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, περίπου 17,6 εκατομμύρια Ιταλοί σχεδιάζουν να κάνουν τις διακοπές τους μέσα στον Ιούλιο.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια Ιταλοί θα ταξιδέψουν εντός της Ιταλίας αυτό το μήνα. Αλλά υπάρχουν και άλλα εκατομμύρια που φθάνουν από το εξωτερικό. Οι περισσότεροι Ιταλοί παραθεριστές θα φύγουν για μία έως δύο εβδομάδες, αλλά ένα πολύ τυχερό 3% θα κάνει διακοπές μήκους ενός μηνός.

Περισσότεροι από το 70% των Ιταλών ταξιδιωτών θα κατευθυνθούν προς το παράκτιο τμήμα της Ιταλίας, με τα βουνά να είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός. Περισσότεροι από τους μισούς σχεδιάζουν να παραμείνουν σε ιδιωτικά καταλύματα που ήδη ανήκουν ή ενοικιάζονται από οικογένεια ή φίλους.

Σύμφωνα με την Coldiretti, πάνω από το 26% των ιταλών ταξιδιωτών ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε άλλες χώρες έχουν επηρεάσει την επιλογή τους για διακοπές στην Ιταλία. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το φαγητό, το οποίο ήταν ο κορυφαίος παράγοντας για το 19% των Ιταλών ταξιδιωτών κατά την επιλογή ενός προορισμού.

Ενώ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου σηματοδοτεί την παραδοσιακή έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ιταλία, ακόμα περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την Coldiretti, τόσο οι εγχώριοι όσο και οι διεθνείς τουρίστες αναμένεται να δαπανήσουν τουλάχιστον € 8 δισ. περισσότερα στην Ιταλία αυτό το καλοκαίρι από ό, τι οι Ιταλοί παραθεριστές ξοδεύουν στο εξωτερικό.