Το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ξεκίνησε την πειραματική λειτουργία του αεροδρομίου New Administrative Capital (NAC), την Τρίτη με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτικής Αεροπορίας Younis El-Masry και της υπουργού Τουρισμού Rania Al-Mashat.

Σε συνέντευξη Τύπου, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας αποκάλυψε ότι η EgyptAir ολοκλήρωσε τις εγκαταστάσεις της στο νέο αεροδρόμιο, μαζί με τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών στις αίθουσες άφιξης και αναχώρησης και έκανε την πρώτη της δοκιμαστική πτήση στο νέο αεροδρόμιο.

Αυτός ο αερολιμένας είναι μεγαλύτερος από τον Διεθνή Αερολιμένα του Καΐρου και αναμένεται να αυξήσει τον τουρισμό μειώνοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου. Η τοποθεσία του NAC είναι σημαντική επειδή βρίσκεται στο Ανατολικό Κάιρο κοντά στα λιμάνια και τις πόλεις κοντά στο κανάλι του Σουέζ που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου.

Το NAC διευκολύνει την κυκλοφορία σε αυτές τις ζώνες με την ελπίδα ότι θα μετατρέψει την περιοχή σε διεθνή κόμβο. Πριν από την έναρξη των πειραματικών επιχειρήσεων, αξιωματούχοι του υπουργείου πολιτικής αεροπορίας εξέτασαν τους σταθμούς επιβατών του αεροδρομίου της Νέας Διοίκησης, τους μετρητές διαβατηρίων, τη ζώνη αφορολόγητων ειδών, τους αεροδιάδρομους και το κέντρο ελέγχου.

Ο κεντρικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είναι πάνω από 5.000 τετραγωνικά μέτρα, με χωρητικότητα φιλοξενίας 300 επιβατών ανά ώρα. Υπάρχουν οκτώ θέσεις στάθμευσης με μέγιστη χωρητικότητα 500 αυτοκινήτων και 20 λεωφορείων.

Το νέο διοικητικό αεροδρόμιο είναι το κυριότερο έργο της κυβέρνησης, καθώς η διοίκηση επιδιώκει να διαμορφώσει την Αίγυπτο σε ελκυστική επενδυτική αγορά.