Ένα αεροσκάφος συνετρίβη σε ποταμό έξω από το Ουμέο, στη βόρεια Σουηδία. Αυτόπτεις μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό ήχο και είδαν το αεροπλάνο να πέφτει. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή.

«Είμαστε ήδη στην περιοχή με μια ομάδα ανθρώπων, που βοηθούν τα ασθενοφόρα και έχουμε δημιουργήσει ειδικό σημείο για την παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας στους συγγενείς. Πρόκειται για ένα αεροπλάνο που μετέφερε αλεξίπτωτα και φαίνεται πως κάτι συνέβη λίγο μετά την απογείωση», φαίνεται να ανέφερε εκπρόσωπος των τοπικών ομάδων διάσωσης.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα σχετικά με την αιτία που προκάλεσε την συντριβή, ένας ειδικός εμπειρογνώμονας δήλωσε σε σουηδική ιστοσελίδα πως «μια γρήγορη αλλαγή στο κέντρο βάρους, ίσως προκάλεσε αστάθεια και, συνεπώς την πτώση του αεροσκάφους».

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε πως όλα τα θύματα ήταν Σουηδοί, ενώ τα ονόματα των θυμάτων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ Γουστάβος εξέφρασε τη λύπη του με μια ανακοίνωση:«Μπροστά στο σημερινό τραγικό αεροπορικό δυστύχημα έξω από την Ουμέα, όπου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου. Η οικογένειά μου κι εγώ στέλνουμε τις σκέψεις μας στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων».