Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ryanair σκέφτεται να κλείσει μερικές από τις αεροπορικές της βάσεις τον Νοέμβριο, εξ’ αιτίας της καθήλωσης των Boeing 737 MAX.

Σε ενημέρωση προς τους επενδυτές της, η αεροπορική εταιρεία αποκάλυψε ότι αναμένεται να μεταφέρει περίπου πέντε εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες το επόμενο έτος, λόγω αυτού του περιστατικού.

Ο διευθύνων σύμβουλός, Michael O’Leary, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ότι η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με αεροδρόμια για να αποφασίσει ποιες βάσεις θα κλείσουν. Η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει 58 νέα αεροσκάφη MAX το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο, μέχρι στιγμής, τα αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος.

Η Ryanair υπολογίζει να λάβει το πρώτο της MAX200 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020. Ο O’Leary δήλωσε ότι από τη στιγμή που η Ryanair μπορεί να παραλάβει μόνο έξι με οκτώ αεροσκάφη το μήνα, σχεδιάζονται τα δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2020 με βάση την ανάληψη μέχρι και 30 B737 MAX μέχρι τα τέλη Μαΐου, δηλαδή 28 αεροσκάφη λιγότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της εταιρείας για το καλοκαίρι του 2020, από το 7% στο 3% και σημαίνει ότι η ετήσια αύξηση της κυκλοφορίας για το έτος έως τον Μάρτιο του 2021 θα μειωθεί από 162 εκατομμύρια επισκέπτες σε περίπου 157 εκατομμύρια. Ο O’Leary δήλωσε πως η Ryanair θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Boeing και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας EASA, προκειμένου να αποκαταστήσει την ανάπτυξή του σε φυσιολογικά επίπεδα, από το καλοκαίρι του 2021.