Η British Airways ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πτήσεων προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα Κάιρο, για μια εβδομάδα, για λόγους ασφαλείας.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πτήση της BA προς την πόλη από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ενημερώθηκαν ότι ακυρώθηκαν και ότι δεν θα υπήρχαν εναλλακτικές πτήσεις για μια εβδομάδα.

Η αεροπορική εταιρεία δεν διευκρίνισε ποιο είναι το θέμα ασφάλειας.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Καΐρου δήλωσε στο BBC ότι ο αερολιμένας δεν είχε ακόμη ενημερωθεί από την BA για τέτοιες αλλαγές.

Ένας εκπρόσωπος της BA δήλωσε: “Εξετάζουμε συνεχώς τις ρυθμίσεις ασφαλείας μας σε όλα τα αεροδρόμια μας σε όλο τον κόσμο και έχουμε αναστείλει τις πτήσεις προς το Κάιρο για επτά ημέρες ως προφύλαξη για να επιτρέψουμε περαιτέρω αξιολόγηση.»

«Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η προτεραιότητά μας και ποτέ δεν θα μπορούσαμε να χειριστούμε ένα αεροσκάφος αν δεν ήταν ασφαλές να το πράξει».

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa επίσης ακύρωσε πτήσεις προς Κάιρο το Σάββατο. Ωστόσο, οι πτήσεις προς την πόλη θα συνεχιστούν την Κυριακή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ενημέρωσε τις οδηγίες για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στην Αίγυπτο.

Οι συμβουλές περιλαμβάνουν την προειδοποίηση: “Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας κατά της αεροπορίας. Υπάρχουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Αίγυπτο προς το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Μετά από την έκρηξη βόμβας που κατέστρεψε ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο τον Οκτώβριο του 2015, αφού είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μια από τις χώρες που ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις προς και από τη χώρα.