Οι πιλότοι της εταιρείας υποστήριξαν την πρόταση του συνδικαλιστικού σωματείου για απεργία με πλειοψηφία 93% και ανέφεραν ότι είναι η πρώτη απεργία που αποφασίζεται τα τελευταία 40 χρόνια.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του βρετανικού αερομεταφορέα, η προγραμματισμένη απεργία των πιλότων της British Airways θα κοστίσει περίπου 50 εκατ. δολάρια ημερησίως.

Όπως δήλωσε ο ο Τζον Κάβανγκ, δικηγόρος της αεροπορικής εταιρείας, την Τρίτη στο δικαστήριο «…η απόφαση του κλάδου για την απεργία θα προκαλέσει τεράστια αποδιοργάνωση τόσο για την αεροπορική εταιρεία όσο και για τους επιβάτες», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χρονική στιγμή της απεργίας είναι σκόπιμη και έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει το μέγιστο σε οικονομικές απώλειες και διαταραχές για την British Airways», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία σε καταθέσεις της, στο πλαίσιο της άιτησης που υπέβαλε για αναστολή της απεργίας. «Η απεργία αναμένεται να ξεκινήσει σε περίοδο αιχμής, στη μέση των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών και στην πιο δραστήρια περίοδο της BA.»

Τα αιτήματα των πιλότων αφορούν κυρίως στις αμοιβές τους, το μερίδιο που λαμβάνουν από τα κέρδη καθώς και ένα πρόγραμμα διανομής μετοχών.

Όπως σχολίασαν οι εκπρόσωποι του σωματείου τους, θα κοστίσει λιγότερο στην εταιρεία η ικανοποίηση των αιτημάτων των πιλότων από ότι μια ημέρα απεργίας. «Είναι σίγουρα η στιγμή για να επικρατήσει η κοινή λογική και όχι η μέχρι τώρα πολιτική επιθετικής διαχείρισης που έχει ασκήσει η εταιρεία.»

Οι εκπρόσωποι της ΒΑ επεσήμαναν σε δηλώσεις τους: «Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να  βρούμε μια λύση για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας που έχουν σχεδιάσει τα ταξίδια τους και να αποφύγουμε την απεργία».