Είναι γεγονός πως οι μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα είναι οι χειρότερες.

Ένας νέος σχεδιασμός, μπορεί να κάνει τους επιβάτες να θέλουν το μεσαίο κάθισμα, ή τουλάχιστον να κάνουν την εμπειρία των ταξιδιών λιγότερο κουραστική.

Ο νέος σχεδιασμός S1, από την εταιρεία Molon Labe Seating, διαθέτει τρία καθίσματα οικονομικής θέσης με κλιμακωτή διάταξη, τοποθετώντας το μεσαίο κάθισμα ελαφρώς πίσω από τα καθίσματα του διαδρόμου και των παραθύρων και σε ελαφρώς χαμηλότερο ύψος.

“Αυτή η μικρή αλλαγή σημαίνει ότι κάθε άτομο μπορεί να απλωθεί λίγο περισσότερο”, δήλωσε στο CNN ο Hank Scott, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Molon Labe Seating.

Τα καθίσματα αυτά προορίζονται για συντομότερες, εσωτερικές πτήσεις, αν και η εταιρεία αναπτύσσει μια έκδοση για μακρύτερες πτήσεις.

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα νέα καθίσματα;
Τα καθίσματα πιστοποιήθηκαν από την Federal Aviation Administration τον περασμένο μήνα και κατασκευάζονται από την Primus Aerospace στο Κολοράντο. Ο Σκοτ ​​δήλωσε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο σε δύο αεροπορικές εταιρείες τον Απρίλιο ή Μάιο του 2020

Δεν είναι μόνο οι επιβάτες που θα είναι πιο ευτυχισμένοι με τη νέα ρύθμιση, είπε ο Scott. Τα καθίσματα είναι ελαφρύτερα από τα κανονικά καθίσματα των αεροπορικών εταιρειών, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους των καυσίμων.