Η TUI σκοπεύει να κλείσει τους σταθμούς της σε 18 αεροδρόμια σε ολόκληρη τη Γερμανία και θα αντικαταστήσει 130 θέσεις εργασίας εξυπηρέτησης πελατών με ψηφιακές υπηρεσίες στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάρθρωσής της.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κλείσει όλα τα 18 υποκαταστήματα της στα αεροδρόμια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. “Όπου είναι δυνατόν, θα αναζητηθούν άλλες θέσεις εργασίας για το προσωπικό στους σταθμούς του αεροδρομίου”, ανέφερε η εταιρεία.

Ο λόγος για το κλείσιμο, σύμφωνα με την TUI, είναι η στρατηγική για την περαιτέρω επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών για τους πελάτες. «Η συνεχιζόμενη ψηφιοποίηση και τα νέα πρότυπα κράτησης και κατανάλωσης των πελατών απαιτούν πιο αυτοματοποιημένες υπηρεσίες και νέους τρόπους επικοινωνίας με τους πελάτες».

Στο μέλλον, η TUI θα αντικαταστήσει τις υπηρεσίες με “ψηφιακές και τηλεφωνικές υπηρεσίες” που θα είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο όλη την εβδομάδα. Η εταιρεία υπογράμμισε ότι τα ταξίδια χωρίς εισιτήρια και οι εφαρμογές είναι πλέον “απόλυτα φυσιολογικά” για πολλούς πελάτες. “Αυτό που μετράει για τους πελάτες είναι η ποιότητα, η υπόσχεση υπηρεσίας και η προσβασιμότητα ανεξάρτητα από την τοποθεσία και την ώρα της ημέρας.”

Ο διευθυντής πωλήσεων Hubert Kluske τόνισε: “Οι επιθυμίες των πελατών και η χρήση ψηφιακών υπηρεσιών έχουν αλλάξει ριζικά την τελευταία δεκαετία. Πολλές διαδικασίες που έγιναν στο αεροδρόμιο στο παρελθόν, γίνονται σήμερα στο σπίτι πριν από το ταξίδι.”

Το κλείσιμο των σταθμών του αεροδρομίου είναι το πρώτο μέτρο που ακολουθεί τα πρόσφατα νέα ότι η TUI Germany σχεδιάζει να μειώσει άλλες 450 θέσεις εργασίας για τον εξορθολογισμό της επιχείρησης καθώς επιδιώκει να ψηφιοποιήσει περισσότερες δραστηριότητές της. Οι περισσότερες από αυτές τις περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να γίνουν στην έδρα της στο Ανόβερο, όπου απασχολείται το μεγαλύτερο μέρος από τα 4.000 στελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία επέκριναν το σχέδιο της TUI, υποστηρίζοντας ότι θα χτυπήσει τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες ειδικότερα.