Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς κόμβους στον κόσμο, λειτουργεί και πάλι κανονικά. Εκατοντάδες πτήσεις, που είχαν ακυρωθεί τα προηγούμενα 24ωρα, προγραμματίστηκαν εκ νέου. Ωστόσο, σε κάποια σημεία της πόλης οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές συνεχίζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις απειλές, που εξαπολύει το Πεκίνο.
Οι αρχές του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ ξεκαθάρισαν ότι εξασφάλισαν προσωρινή εντολή για να αποτρέπουν όσους «παράνομα και σκόπιμα παρεμποδίζουν τη λειτουργία του».
Μέσω των κρατικά ελεγχόμενων εφημερίδων και άλλων μέσων, το Πεκίνο εγκαλεί τους διαδηλωτές για βίαιες, παράνομες ενέργειες, στα όρια της τρομοκρατίας και προειδοποιεί για «αυτοκαστροφή», εάν δεν σταματήσουν τη δράση τους.
Σημειώνεται πως οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού, Κάρι Λαμ, την διεξαγωγή έρευνας για την δράση της αστυνομίας, τη χορήγηση αμνηστίας στους διαδηλωτές, μια καθολική ψηφοφορία για την εκλογή της κυβέρνησης και την οριστική εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, που πυροδότησε το αντικυβερνητικό κίνημα διαμαρτυρίας στην πρώην βρετανική αποικία.
Την ίδια στιγμή, τα κινεζικά μέσα κατηγορούν τους ηγέτες Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ότι θέλουν να δουν το Χονγκ Κονγκ να βυθίζεται στο χάος. Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter πως η κινεζική κυβέρνηση μεταφέρει στρατιώτες στην μεθόριο με το Χονγκ Κονγκ και συνέστησε ηρεμία.