Το μήνυμα ότι η Ryanair θα αναπτυχθεί περαιτέρω στην Κύπρο, αλλά και τη γύρω περιοχή, στέλνει o chief commercial officer της αεροπορικής εταιρείας, David O’Brien. Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον στόχο για αύξηση του αριθμού των πτήσεων στην Κύπρο κατά 30% μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2020 σε συγκριση με την προηγουμενη χρονια, στις προκλήσεις του τομέα, στις αλλαγές που αναμένονται, αλλά και στο πώς διαμορφώνονται οι απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Tο γεγονός ότι από την Κύπρο και μόνο η εταιρεία στοχεύει σε 30% αύξηση των πτήσεών της, καταδεικνύει ότι επεκτείνεται σημαντικά, τη στιγμή που οι συνολικές αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη φέτος δεν αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. O’Brien, να αυξηθούν πέραν του 3%: «Η Ryanair αναπτύσσεται στην Κύπρο δέκα φορές περισσότερο από το ποσοστό αυτό, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για το νησί. Παράλληλα επεκτεινόμαστε και στη γύρω περιοχή».

Πώς βλέπετε την εταιρεία σας σε πέντε χρόνια από σήμερα; 
Θα έλεγα ότι γνωρίζω το πώς θα έχουμε εξελιχθεί σε πέντε χρόνια από τώρα. Φέτος και την επόμενη χρονιά θα μεταφέρουμε περίπου 153 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ για το 2024 στόχος μας είναι τα 200 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός θα προέλθει και από τις τέσσερις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου μας, μία από τις οποίες είναι η Ryanair.

Η Hermes Airports φιλοξένησε το ACI Europe
Ο David O’Brien βρέθηκε στην Κύπρο ως ομιλητής στην 29ή γενική συνέλευση και το συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI Europe), που φιλοξένησε για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Λεμεσό τον περασμένο Ιούλιο η Hermes Airports. Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν πέραν των 350 ηγετικών στελεχών του αεροπορικού κλάδου από 40 χώρες και 70 αεροδρόμια της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής είχε ως κύριο θέμα το Transform or die: Airports & the sustainability challenge. Σ’ αυτό τέθηκαν οι βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των αεροδρομίων και των αερομεταφορών και στο πλαίσιό του η Hermes Airports παρέλαβε το πιστοποιητικό ACA 3+, το τέταρτο και υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης για το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στις εκπομπές ρύπων από τα δύο αεροδρόμια. Παράλληλα συνυπέγραψε μαζί με άλλα 193 αεροδρόμια τη συμφωνία NetZero 2050, με την οποία δεσμεύεται να φτάσει σε μηδενική εκπομπή ρύπων το αργότερο έως το 2050. Ακόμα, στο πλαίσιο του συνεδρίου απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία του ACI Europe κι η Hermes Airports απέσπασε το HR Excellence. Πρόκειται για το τρίτο διαδοχικό βραβείο που αποσπά η εταιρεία στον εν λόγω θεσμό, μετά τις διακρίσεις που εξασφάλισαν οι αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου ως τα πιο προσβάσιμα αεροδρόμια το 2017 και το 2018 αντίστοιχα.

Απόσπασμα από την συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο τέυχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business