Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ryanair, χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται όλες οι πτήσεις της, από και προς τα βρετανικά και ιρλανδικά αεροδρόμια, την ίδια στιγμή που ορισμένοι πιλότοι της με έδρα τη Βρετανία ξεκίνησαν την πργραμματισμένη 48ωρη απεργία.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε πως αναμένει να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα όλα τα βρετανικά και ιρλανδικά προγραμματισμένα δρομολόγιά της, κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται πως, παρά τις προσπάθειες της Ryanair να εμποδίσει το προσωπικό από το να κατέβει σε απεργία, δεν κατάφερε να κερδίσει το αίτημα στο λονδρέζικο δικαστήριο.

Το ιρλανδικό δικαστήριο εξέδωσε, την Τετάρτη, ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να εμποδίσει τους πιλότους που έχουν έδρα το Δουβλίνο να κατέβουν σε απεργία, όμως το λονδρέζικο δικαστήριο απέρριψε ένα παρόμοιο αίτημα της εταιρείας για τους Βρετανούς πιλότους της.

Η Ryanair ανακοίνωσε πως οι πιλότοι που κατεβαίνουν σε απεργία αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 30%, ποσοστό που δεν είναι ικανό να επηρεάσει τις προγραμματισμένες πτήσεις της.