Η αυστριακή εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων “Heli Austria”, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός συστήματος από αέρος διάσωσης, σε συνεργασία με ελληνικά νοσοκομεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στο πλαίσιο επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης της Heli Austria, Ρόι Κνάους, για να αξιοποιήσει καλύτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού, τα 35 ελικόπτερα, τους 45 πιλότους και τους 140 ιατρούς πρώτων βοηθειών, σχεδιάζει να επεκτείνει περισσότερο τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ο ίδιος ότι η διάσωση από αέρα στα ελληνικά νησιά καλύπτεται μόνο από τον στρατό. 

Ο ίδιος επιθμεί να αναπτυχθεί με την εταιρεία του στην Ελλάδα, στον τομέα αυτό, ενώ, στην εταιρεία του, έχει απευθυνθεί και η ευρωπαϊκή υπηρεσία προστασίας των συνόρων Frontex.

Όπως αναφέρουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο Ρόι Κνάους αναμένει να είναι σε θέση να καλύψει προς το παρόν τη ζήτηση, με συνολικά τέσσερα ελικόπτερα του που θα σταθμεύουν μόνιμα στην Ελλάδα.