Η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, δήλωσε σε σχετική ερώτηση, πως τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) που περιφέρονται στους αιθέρες της Πάφου, δεν προκαλούν προβλήματα ασφάλειας των πολιτικών αεροσκαφών.

Ωστόσο σημείωσε, πως λόγω της κατάστασης, δημιουργείται η ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς ελεγκτών στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Είναι, όπως εξήγησε, “μια ενόχληση επειδή δεν επικοινωνούν και δεν συνεργάζονται με τις αρχές της Δημοκρατίας όπως γίνεται με τα πολιτικά αεροσκάφη”.

Η Υπουργός Μεταφορών, κ. Αναστασιάδου τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η ασφάλεια, διευκρινίζοντας πως το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, προχωρεί στα σχετικά διαβήματα και ενημερώνει το Eurocontrol, αλλά και όλα τα σχετικά σώματα, όποτε έιναι απαραίτητο.

Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «Bayraktar TB2» με τα χαρακτηριστικά TCB 807, TCB808, TCB809 και TCB810, που πετούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε κύκλους στην περιοχή που βρίσκεται ο «Πορθητής» (Fatih).