Ξεκίνησε σήμερα η 48ωρη απεργία των πιλότων της British Airways, καθηλώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό των αεροσκαφών της βρετανικής εταιρείας. Είναι η πρώτη φορά που οι πιλότοι της εταιρείας προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση, ενώ έχει προγραμματιστεί ακόμη μία για τις 27 Σεπτεμβρίου, εάν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν. 

Η ένωση των πιλότων βρετανικών εταιρειών, BALPA, υποστηρίζει ότι η British Airways θα πρέπει να μοιραστεί περισσότερα από τα κέρδη της με τους πιλότους της, ωστόσο η εταιρεία απάντησε πως οι μισθοί είναι απολύτως «δίκαιοι» και χαρακτηρίζει την απεργία αδικαιολόγητη.

Χιλιάδες πελάτες της χρειάστηκε να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους να ταξιδέψουν και η BALPA σχολιάζει ότι η απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία πολύ περισσότερο από ό,τι θα χρειαζόταν να δώσει για να επιλύσει τη διαμάχη με τους εργαζομένους της. Καλεί δε την διοίκηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με «μία σοβαρή πρόταση». 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν περίπου 4.000 πιλότοι, γεγονός που έχει οδηγήσει στην ακύρωση των περισσότερων από τις 1.600 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί, ενώ υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περίπου 40 εκατ. στερλίνες ημερησίως στην εταιρεία.