Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτή αποτυπώνεται από τις εξελίξεις στην υπόθεση του αεροδρόμιου «Ελευθέριος Βενιζέλος», τονίζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Μάλιστα, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραχωρήσει το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «με οικονομικούς κύλους να υπολογίζουν τα έσοδα σε 1,5 δισ. ευρώ» λέγοντας ακόμη, ότι αυτή η ιδιωτικοποίηση ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

«Ωστόσο η ιδιωτικοποίηση αυτή καθυστέρησε λόγω μιας διαμάχης για τη διανομή θέσεων στο διοικητικό του συμβούλιο πίσω από την οποία βρισκόταν η επιθυμία της κυβέρνησης Τσίπρα να διατηρήσει τον έλεγχο» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Όπως αναφέρεται, τέλος, στο εν λόγω δημοσίευμα «η κυβέρνηση ελπίζει να ολοκληρώσει την πώληση των μετοχών πριν το τέλος του 2019 ή το αργότερο στις αρχές του 2020. Αυτό θα αποτελέσει ούριο άνεμο για άλλα παρόμοια σχέδια που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να προωθήσει μετά από χρόνια καθυστερήσεων προκειμένου να υπογραμμίσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών».