Ελεύθερος τελικά αφέθηκε ο 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στη Μύκονο, όπου έφτασε με κρουαζιερόπλοιο, καθώς κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου προέκυψε ότι τα στοιχεία του ήταν ίδια με καταζητούμενου από τις γερμανικές αρχές, που έχουν εκδώσει διωκτικό έγγραφο για την μεγάλη αεροπειρατεία με ανθρωποκτονία το 1985 σε πτήση της TWA, καθώς και για απαγωγή δύο χρόνια αργότερα.

Πιο συγκεκριμενα, η σύλληψη του καταζητούμενου έγινε το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Μυκόνου. Ο συγκεκριμένος επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που είχε περάσει από Ρόδο και Σαντορίνη και η Μύκονος ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν επιστρέψει στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, το σύστημα «χτύπησε» και μόλις διαπιστώθηκε οτι ήταν στην κόκκινη λίστα της Interpol οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου όπου από εκεί διατάχθηκε η προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό.

Ο ίδιος αρνιόταν οποιαδήποτε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ισχυριζίταν πως πρόκεται περί συνωνυμίας. 

Τα γεγονότα

Ήταν Ιούνιος του 1985 όταν στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Ρώμης σήμανε συναγερμός.

Στην πτήση 847 της TWA, από την Αθήνα προς Ρώμη οι αρχές λαμβάνουν σήμα για αεροπειρατεία. Οι δράστες που είχαν σχέση με τη Χεσμπολάχ πρώτα κατηύθυναν το αεροπλάνο στη Βηρυτό όπου άφησαν ελευθερους κάποιους επιβάτες, μεταξύ αυτών και τον τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο, ως ανταλλαγή για τον εφοδιασμό με καύσιμα και μέτα απο ένα πέρασμα από την Αλγερία επιστρέψαν στο Λιβανο.

Όταν ένας δύτης του Αμερικανικού Ναυτικού, ο Ρόμπερτ Στέθεμ αντιστάθηκε οι τρομοκράτες τον πυροβόλησαν και πέταξαν το πτώμα του στον αεροδιάδρομο. Το αεροσκάφος παρέμεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου στη Βηρυτό όπου μετά από διαπραγματεύσεις άφεθησαν ελεύθεροι οι όμηροι, μεταφέρθηκαν με οχήματα στη Συρία και από εκεί με αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Δυτική Γερμανία.