Η γερμανική Volocopter είπε ότι η Σιγκαπούρη μπορεί να είναι ένας από τους πιο πιθανούς προορισμούς για την έναρξη της εμπορικής εκμετάλλευσης των ιπτάμενων ταξί που εξελίσσει.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, ο οποίος συνεργάζεται με τους ρυθμιστικούς φορείς της Σιγκαπούρης για τη διενέργεια δημόσιας δοκιμαστικής πτήσης τους επόμενους μήνες, δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και η Γερμανία ήταν οι πιο δεκτικές αγορές για τα ιπτάμενα ταξί της.

Η Volocopter, η οποία υποστηρίζεται από τη Daimler, την Intel και τη Geely, στοχεύει σε μια προγραμματισμένη εμπορική πτήση σε δύο με τρία χρόνια. Τα ταξί της μοιάζουν με drone, είναι πλήρως ηλεκτρικά, αυτόνομα κινούμενα και ίπτανται χάρη σε 18 έλικες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι πρώτες εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται παρουσία πιλότου, αφήνοντας χώρο μόνο για έναν επιβάτη. Σε πέντε με δέκα χρόνια υπολογίζεται η μετάβαση σε πλήρως αυτόνομη πτήση.

Σημειώνεται, ακόμη ότι η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο όσον αφορά στην ανάπτυξη υποδομών για αυτόνομα οχήματα και σχεδιάζει να θέσει στην κυκλοφορία λεωφορεία χωρίς οδηγό σε τρεις περιοχές του νησιού από το 2022.