Την απόφασή της να διατηρήσει και τη χειμερινή περίοδο τις τρεις πτήσεις την εβδομάδα στο δρομολόγιο Αθήνα – Πεκίνο ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία αερομεταφορών Αir China.

Σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένο ότι η αεροπορική κίνηση μεταξύ Κίνας και Ελλάδας τα δυο τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που εγκαινιάστηκε (30 Σεπτεμβρίου 2017) το απευθείας δρομολόγιο, αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς και εξετάζεται η προσθήκη και τέταρτης απευθείας πτήσης από το 2020.

Γιορτάζοντας τα 2 χρόνια του απευθείας δρομολογίου Αθήνα – Πεκίνο, οι ομάδες του αεροδρομίου και της Air China

Mάλιστα, σε ερωτηση του Airnews σχετικά με το πως βλέπει τον ανταγωνισμό, μιας και ένας άλλος κινέζικος αερομεταφορέας ακούγεται ότι θα έρθει στην Αθήνα με απευθείας πτήση Αθήνα-Σανγκάη, ο Fan Heyun, γενικός διευθυντής της Air China Ελλάδος δήλωσε ότι δεν φοβάται και ότι τους καλωσορίζει. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα φέρει περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα από την Κίνα, και αυτό είναι ωφέλιμο για την Air China.

Εππλέον, ο γενικός διευθυντής της Air China Athens, Fan Heyun, τόνισε πως στόχος της εταιρείας είναι να στηρίξει τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και να δώσει και στις δυο κουλτούρες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα η μια την άλλη. «Αν και η Ελλάδα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός διεθνώς, χρειάζεται η κατάλληλη διαφήμιση στην Κίνα, ώστε όλο και περισσότεροι Κινέζοι να την επισκεφθούν» πρόσθεσε.

Ο κ. Φάν Χεγιούν, Γενικός Διευθυντής της Air China και η η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ ΔΑΑ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στην ταχύτατη εξέλιξη της κινεζικής αγοράς μεταξύ των κορυφαίων της Αθήνας, όσο και ως προς τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2018 σε σχέση με το 2017 η συνολική επιβατική κίνηση από την κινέζικη αγορά προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (απευθείας και μέσω ενδιάμεσης στάσης) αυξήθηκε κατά 65% ενώ ο αριθμός των επιβατών που ήρθαν απευθείας υπερτριπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο, αφού από 19.413 τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήλθε σε 50.369 το 2018 (ποσοστιαία αύξηση περίπου 365%).

Η Κίνα πέρυσι εισήλθε στις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές γραμμές του «Ελ. Βενιζέλος» ενώ το α’ 9μηνο του 2019 έφτασε στην 16η θέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό των Κινέζων που έρχεται στη χώρα είναι για τουρισμό, και μένουν κατά μέσο όρο περίπου 14 μέρες στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως τα δρομολόγια της Air China εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.