Διήμερη επίσκεψη στις 17 και 18 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε στα γραφεία της Hellenic Seaplanes S.A δημοσιογραφικό συνεργείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιλέχθηκε ως πρότυπο επενδυτικό εργο.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η πραγματοποίηση ρεπορτάζ και η παρουσίαση της εταιρίας και του project της Hellenic Seaplanes στο ευρωπαϊκό κοινό, αφού διακρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων (ΕΠΕΕ), φορέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως η πλέον καινοτόμα στον τομέα του Τουρισμού και των μεταφορών.

Πρωτύτερα, η Ηellenic Seaplanes S.A. είχε συστηθεί στην Ευρώπη και στους επενδυτικούς ενδιαφερόμενους, μέσα από την είσοδό της στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη γνωστοποίηση του project της με όνομα A.I.R.SEA.NET. – Advanced Integrated Regional SEAplane NETwork – που αφορά τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών στα υδατοδρόμια της Ελλάδας με σκοπό την παροχή της απαιτούμενης επιχειρησιακής υποστήριξης για ασφαλή, αποδοτική και βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων της εταιρίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης επικεντρώθηκε στη βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των στελεχών της Hellenic Seaplanes S.A. στα γραφεία της σε στιγμές εργασίας και συνεντεύξεις με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, κύριο Νικόλαο Χαραλάμπους, με τους κύριους επενδυτές που θα στηρίξουν το επιχειρησιακό έργο λειτουργίας υδροπλάνων και υδατοδρομίων στην Ελλάδα αλλά και με τους αρχιτέκτονες μηχανικούς γραφείου Pieris Architects όπου έχει εκπονήσει τις σχετικές μελέτεςκαι σχεδιάσει το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Αττικής.

Τα θέματα των συνεντεύξεων ήταν ποικίλα, με κυριότερα την ανάλυση του Project της εταιρίας για τη λειτουργία υδροπλάνων και υδατοδρομίων, τους στόχους, τις φιλοδοξίες και το όραμα της Hellenic Seaplanes S.A., τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν αλλά και τα οφέλη που κέρδισε από την προβολή της μέσω της Ευρωπαϊκής Πύλης Επενδυτικών Έργων.

Το πλάνο της επίσκεψης περιλάμβανε εξίσου παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας πτήσεων των υδροπλάνων, του σχεδίου ασφαλείας που θα εφαρμοστεί στον περιβάλλοντα χώρο των υδατοδρομίων, εκτενής αναφορά στο περιφερειακό δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας αλλά και ξενάγηση στους χώρους που σχεδιάζεται το Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο της Αττικής.

Η εμπειρία των δημοσιογράφων μέσα από το ρεπορτάζ που έκαναν για τη Hellenic Seaplanes S.A. και το έργο της ολοκληρώθηκε με ένα δείπνο που οργανώθηκε προς τιμήν τους από την εταιρία. Τέλος, η επιβράβευση της Hellenic Seaplanes S.A. και του Project A.I.R.SEA.NET από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων έρχεται να προστεθεί στις ήδη πολλές διακρίσεις που έχει λάβει η εταιρία έως τώρα.