Σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Λουτρών Αλίμου προχώρησε η ομάδα της Amadeus Hellas, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου και της HELMEPA (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ), στο πλαίσιο του Amadeus Volunteer Day την περασμένη εβδομάδα, στηρίζοντας τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019 που διοργανώνει στην Ελλάδα η HELMEPA από τις 14 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Eιδικότερα, η δράση αυτή, στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 εργαζόμενοι από την ομάδα της Amadeus Hellas, πραγματοποιήθηκε υπό την ομπρέλα της καμπάνιας Green is the New Blue, μιας πρωτοβουλίας που έχει ξεκινήσει η εταιρεία στα γραφεία της σε όλο τον κόσμο με σκοπό να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τους χιλιάδες εργαζομένους της πάνω σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και να προωθήσει ένα πιο πράσινο μέλλον για όλους.

Παράλληλα η καμπάνια έχει στόχο να ενισχύσει την δέσμευση της εταιρείας προς τους στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και να κάνει τους εργαζόμενους να αισθανθούν μέρος μια μεγαλύτερης προσπάθειας για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, που βασίζεται στις αρχές της εταιρείας.

Κατά τη δράση οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν περισσότερα από 240 κιλά απορριμμάτων. Εκτός από τον συμβολικό χαρακτήρα των καθαρισμών και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της ομάδας των εργαζομένων της Amadeus, οι εθελοντές κατέγραψαν τα απορρίμματα που συγκέντρωσαν σε ειδικά Δελτία Καταγραφής, σε μια προσπάθεια που θα συμβάλλει στην επιστημονική καταγραφή και παρακολούθηση της ρύπανσης στις ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Σημειώνεται, ότι ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών, αποτελεί πρωτοβουλία του Ocean Conservatory και είναι το μεγαλύτερο γεγονός του είδους του στον κόσμο. Στην Ελλάδα διοργανώνεται και συντονίζεται εδώ και 29 χρόνια από την HELMEPA και από την αρχή της η δράση έχει προσελκύσει περισσότερους από 13 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 τόνοι απορριμμάτων σε όλο τον κόσμο.