Ο επιχειρηματίας Petter Stordalen από τη Νορβηγία και οι εταιρείες Altor και TDR Capital είπαν το τελικό «οκ» για την εξαγορά της Thomas Cook Nortern Europe.

Ποιος είναι, όμως, ο νέος ιδιοκτήτης;

Ο Petter Stordalen δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια με επιτυχία σε κλάδους όπως ξενοδοχεία, ακίνητη περιουσία, ενώ αυτοαποκαλείται «περιβαλλοντολόγος» με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Ο ίδιος είχε συμπεριληφθεί το 2012 στη λίστα του Forbes με τους επιτυχημένους δισεκατομμυριούχους ενώ η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στο 1,2 δις δολάρια.Είναι ιδιοκτήτης του ομίλου Strawberry, που περιλαμβάνει 10 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε real estate, οικονομία, ξενοδοχεία και τέχνη.

«Έχουμε εξασφαλίσει κάτι παραπάνω από 6 δισ. Σουηδικές κορώνες (617 εκατ. δολάρια)»τόνισε σε παρουσίαση στα Μέσα Ενημέρωσης την Τετάρτη, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα ρευστότητας και επενδύσεων, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης ακινήτων.«Ο διαγωνισμός ήταν αρκετά σκληρός για να καταφέρουμε να φτάσουμε εδώ αλλά είμαστε η μόνη εταιρεία που μπορούμε να δουλέψουμε συντονισμένα πάνω στην ανασυγκρότηση η οποία θα επιφέρει μια ασφαλής λύση για όλους» είπε ανάμεσα στα άλλα.