Για 2η χρονιά, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας, διοργανώνει το RADAR Open Day, την ανοιχτή ημέρα επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του RADAR Αγίων Δέκα, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Eιδικότερα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, εκτός από το να θαυμάσουν τη μοναδική θέα από το υψόμετρο των 600 μέτρων, να δουν και να ενημερωθούν για τα συστήματα που λειτουργούν εκεί, για την ασφάλεια των πτήσεων. Μέλη του συλλόγου θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις και θα τους εξηγήσουν τη λειτουργία του RADAR, των ηλεκτρονικών Συστημάτων Επικοινωνιών και Επιτήρησης, που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, αλλά και γενικότερα στον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Επίσης, θα μπορούν οι επισκέπτς να δουν από κοντά το κινητό Radar καιρού, που έχει εγκατασταθεί προσωρινά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, για ερευνητικούς σκοπούς.
Το Radar Open Day στους Αγίους Δέκα, γίνεται επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Hμέρας Ηλεκτρονικού Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση βροχής, το Radar Open Day, θα μεταφερθεί για την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Δείτε εδώ.