Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, στα Γιάννενα, για την χωροθέτηση και λειτουργία υδατοδρομίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων και οι αλλαγές που προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία.

«Βούληση του δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Παράλληλα με τις νομοθετικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, ο δήμος θα προχωρήσει στις ενέργειες που πρέπει ώστε να γίνει η χωροθέτηση του υδατοδρομίου, να επιλεγεί δηλαδή ο χώρος που μπορεί να εξυπηρετήσει μία τέτοια δραστηριότητα. Ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε ότι αυτό που εξετάζεται είναι η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού κι όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει την διασύνδεση της πόλης με το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Σουρέλης τόνισε ότι για τον επιχειρηματικό κλάδο του τουρισμού η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί κομβικής σημασίας θέμα.«Η λειτουργία υδατοδρομίου θα φέρει κόσμο υψηλού εισοδήματος. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μεταφορικές υποδομές. Ευελπιστούμε στην αδειοδότηση και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε την πρώτη πτήση», κατέληξε.