Η αεροπορική εταιρεία Astra Airlines ουσιαστικά εδώ και λίγες μέρες δεν λειτουργεί, αφήνοντας δυστυχώς μετέωρους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν μαζί της και σαφώς τους υπαλλήλους της.

Η αλήθεια είναι ότι μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί μεταξύ των επιβατών, κυρίως Θεσσαλονικιών και κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας αφού η βάση της εταιρίας βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με στοιχεία του makthes.gr, είναι επιβάτης που επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο το επόμενο Σάββατο (30 Νοεμβρίου) και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από το Ηράκλειο στις 7 Δεκεμβρίου, έλαβε σήμερα μήνυμα ότι ματαιώνεται η πτήση της επιστροφής. Όσο για την πτήση της μετάβασης, που φυσικά προηγείται χρονικά, δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση!

Την ίδια ώρα τα γραφεία της εταιρείας που έχει βάση το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι κλειστά, στο τηλεφωνικό της κέντρο –μετά το ηχογραφημένο μήνυμα – δεν απαντά κανείς, ενώ στην ιστοσελίδα της δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να κλείσει κάποιος εισιτήριο για οποιαδήποτε πτήση.

Υπενθυμίζεται ότι η Astra εκτελούσε απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία.